Izraelio prezidentas susitiko su Europos žydų lyderiais

Izraelio prezidentas susitiko su Europos žydų lyderiais

Isaakas Herzogas: „Tai prasideda nuo Izraelio ir nuo žydų, tačiau vien mumis nesibaigs. Paskui jie imsis Europos, štai kodėl mes kovojame viso pasaulio vardu“.

Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas šią savaitę buvo susitikęs su Europos žydų kongreso vadovu Arieliu Muzicantu ir kitais Senojo žemyno žydų lyderiais.

Litvakiškų šaknų turintis prezidentas išreiškė didžiulį susirūpinimą dėl Europoje ir visame pasaulyje kilusios didžiulės antisemitizmo bangos.

„Tai turi būti pasakyta garsiai ir aiškiai: kai sakoma nuo upės iki jūros, norima pasakyti, kad tose vietovėse žydai turi būti sunaikinti. Kai miestuose mitinguojama prieš Izraelį, norima pasakyti, kad žydai juose turi būti sunaikinti. Kai kritikuojamas po žiauriausio pastarųjų laikų išpuolio savo žmones besistengiantis apginti Izraelis, norima pasakyti, kad žydai turi būti sunaikinti“, – kalbėjo I. Herzogas.

Prezidentas pabrėžė, kad šiuo sunkiu metu ypatingai svarbi vienybė, todėl žūtbūtiniame kare kovojantis Izraelis remia žydų bendruomenes ir ragina pasaulio lyderius bei kiekvienos valstybės vadovus užtikrinti, kad žydai būtų apsaugoti ir ginami, o kova su antisemitizmu apimtų visus teisinės ir teisėsaugos sistemų lygmenis.

„Susivieniję Hamas, Al Qaeda nori visus nušluoti nuo žemės paviršiaus. Tai prasideda nuo Izraelio ir nuo žydų, tačiau vien mumis nesibaigs. Paskui jie imsis Europos, štai kodėl mes kovojame viso pasaulio vardu“, – įsitikinęs Izraelio prezidentas.