Panevėžys mini Tarptautinę Holokausto dieną

„Per Holokaustą buvo sunaikintas trečdalis žydų ir begalė žmonių iš kitų kitų tautinių mažumų. Holokausto minėjimas išliks kaip perspėjimas  žmonijai apie neapykantos, fanatizmo, rasizmo ir išankstinių nuostatų pavojų“, – sakoma JT Generalinės Asamblėjos rezoliucijoje.

Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena  yra ne tik pagarbos išgyvenusiems ženklas ir pagarba Holokausto aukų atminimui, bet ir raginimas veikti. Tai įkvepia valstybes, JT nares dalyvauti kovojant su antisemitizmu ir rasizmu, kurti švietimo programas, kad ateityje tokie žiaurumai nepasikartotų.

Šiuo sunkiu laikotarpiu, kai siautėja Covid-19 ir mūsų šalyjė paskelbtas karantinas, nepavyko organizuoti masinių mitingų, kurie vykdavo kiekvienais metais Panevėžyje.
Bet kiekvienas Panevėžio žydų bendruomenės narys nori prisijiungti prie šios datos minėjimo, bendruomenės valdyba nutare  organizuoti renginį nuotolinių būdų per programa ZOOM, virtualioje erdvėje dalyvauti, padėti  gėles ir vainikus prie paminklo Holokausto aukoms ir memorialinės lentos.