Rabinas J. Sacksas. Pažadai naujiesiems metams

Ar jau davėte kokių nors pažadų naujiesiems metams? Jei ne, pabandykite vadovautis šiomis gairėmis. Kiekvienas jų turi potencialo pakeisti jūsų gyvenimą.

1. Dėkokite. Kartą per dieną atraskite tylos akimirką, kurios metu išreikškite dėkingumą už tai, ką jau turite, o ne nekantravimą dėl to, ko dar nepasiekėte. Vien tai jau yra pusiaukelė į laimę. Mes jau turime daugumą laimingo gyvenimo ingredientų. Tiesiog esame linkę priimti juos kaip savaime suprantamus ir savo dėmesį sutelkiame į neįgyvendintus norus, neišpildytus troškimus. Dėkoti yra geriau, nei apsipirkinėti, o be to, tai yra ir pigiau.

2. Pagirkite. Suraskite žmogų, kuris ką nors daro tinkamai, ir pagirkite jį už tai. Dauguma žmonių didžiąją laiko dalį yra tinkamai neįvertinami. Būti pripažintam, sulaukti padėkos, sveikinimo yra vienas iš labiausiai pakylėjančių dalykų, koks tik mums gali nutikti. Tad nelaukite, kol kas nors tai padarys jums, padarykite tai pats kitam. Tai padarys to žmogaus dieną ypatinga, taip pat prisidės ir prie to, kad geresnė bus ir jūsų diena.

Skaitykite bernardinai.lt