Europoje siaubingais tempais auga antisemitizmas

Vos per vieną savaitę praėjusį mėnesį, kaip praneša „Crif“, skėtinė grupė, vienijanti Prancūzijos žydų organizacijas, buvo surengti išpuoliai prieš aštuonias sinagogas. Vieną sinagogą Paryžiaus Sarcelio priemiestyje padegamaisiais užtaisais apmėtė 400 žmonių minia. Buvo nuniokotas ir apiplėštas košerinio maisto prekybos centras, taip pat vaistinė. Minios demonstravo plakatus su šūkiais „Mirtis žydams“ ir „Perpjaukime žydų gerkles“. Tą patį savaitgalį Prancūzijos sostinės Barbeso rajone akmenis svaidę protestuotojai degino Izraelio vėliavas. Apie tai rašo „The Guardian“.

Rašinyje taip pat atskleidžiama, kad praėjusį mėnesį Vokietijos Vupertalio mieste Molotovo kokteiliais apmėtyta sinagoga, kuri buvo sugriauta per Krištolinę naktį. Berlyno imamas Abu Bilalas Ismailas savo ruožtu paragino Alachą: „Sunaikinti sionistus žydus… Suskaičiuoti juos visus iki vieno.“

Frankfurte vienas antisemitinę kampaniją surengęs asmuo pro langą mėtė butelius. Be to, rašo „The Guardian“, Hamburge po Izraeliui paremti skirti mitingo buvo sumuštas senyvas vyras, o Berlyne žydų ortodoksų paauglys sulaukė smūgių į veidą. Keliuose miestuose palestiniečius remiantys protestuotojai Izraelio veiksmus skanduotėse prilygino Holokaustui. „Hamas, Hamas, žydus į dujų kameras“, „Baili žydų kiaule, išlįsk ir kaukis viena“ – skambėjo ir tokie šūkiai.

Skaitykite bernardinai.lt