Atviras susitikimas su kompozitoriumi Viačeslavu Ganelinu

Šį ket­vir­ta­die­nį, rugp­jū­čio 7 d. mu­zi­kan­tai ir mu­zi­ka be­si­do­min­tie­ji yra lau­kia­mi Vil­niu­je, „Pia­no.lt“ kon­cer­tų sa­lė­je. Čia at­vi­rą ir ne­mo­ka­mą meis­triš­ku­mo pa­mo­ką su­rengs Lie­tu­vos ir Iz­rae­lio džia­zo pia­nis­tas, kom­po­zi­to­rius, vie­nas svar­biau­sių kū­rė­jų Lie­tu­vos džia­zo is­to­ri­jo­je Via­čes­la­vas Ga­ne­li­nas.

Pa­mo­kos te­ma bus „Kom­po­zi­ci­ja – ne­ats­ki­ria­ma im­pro­vi­za­ci­jos da­lis“. Jos me­tu kom­po­zi­to­rius kal­bės apie kom­po­zi­ci­ją, džia­zo im­pro­vi­za­ci­ją ir ki­tus nuo jo mu­zi­kos ne­ats­ki­ria­mus da­ly­kus.

Pa­mo­ka vyks ru­sų kal­ba su ver­ti­mu į lie­tu­vių kal­bą. Pa­mo­kos pra­džia – 13 val. „Pia­no.lt“ kon­cer­tų sa­lė įsi­kū­ru­si Vil­niaus se­na­mies­ty­je, ad­re­su Tra­kų g. 9/1 (įėji­mas iš Kė­dai­nių g.). Su­si­ti­ki­mas su kom­po­zi­to­riu­mi yra lais­vas ir ne­mo­ka­mas, ta­čiau bū­ti­na iš­anks­ti­nė re­gis­tra­ci­ja el. pa­štu at­ran­ka­@a­ga­ta.lt.

Dar 7-aja­me de­šimt­me­ty­je pra­dė­jęs pro­fe­sio­na­laus mu­zi­kan­to ke­lią, V. Ga­ne­li­nas yra vie­nas ryš­kiau­sių lais­vo­jo (free) džia­zo, avan­gar­di­nės mu­zi­kos kū­rė­jų šiuo­lai­ki­nės Lie­tu­vos mu­zi­kos is­to­ri­jo­je. Jo įkur­ta Ga­ne­li­no trio (gru­pė­je taip pat gro­jo sak­so­fo­nis­tas Vla­di­mi­ras Če­ka­si­nas ir būg­ni­nin­kas Vla­di­mi­ras Ta­ra­so­vas) yra lai­ko­ma pir­mą­ja tuo­me­ti­nės So­vie­tų są­jun­gos gru­pe, ku­ri Va­ka­rų Eu­ro­po­je iš­po­pu­lia­rė­jo sa­vo au­ten­tiš­ka mu­zi­ka, ne­imi­tuo­jan­čia ame­ri­kie­tiš­kos mu­zi­kos pa­vyz­džių.

Skaitykite lzinios.lt