Pasaulio Žydų Kongreso Prezidento Ronaldo S. Lauderio pareiškimas žydų bendruomenėms

Pasaulio Žydų Kongreso Prezidento Ronaldo S. Lauderio pareiškimas žydų bendruomenėms

ronald-lauderŠiandien išgyvename Izraelio ir žydų tautos krizę.

Aš, Pasaulio žydų kongreso prezidentas, raginu jus ir jūsų bendruomenių narius, prašau jungtis su manimi  maldoje už kareivį  Lt Goldin (Hadaras Ben Chedva Leah) iš Kfar Sabos, kurį pagrobė Hamas, kai buvo paskelbtas humanitarinis ugnies nutraukimas.

Akivaizdu, kad pagrobimas yra neįtikėtinas pažeidimas,ypač  jei susitariama dėl ugnies nutraukimo. Tai nusikaltimas, kurį  griežtai smerkia perzidento B. Obamos administracija ir kitų vyriausybių vadovai visame pasaulyje. Kaip pranešama iš Baltųjų rūmų, šis aktas yra barbariškas, todėl  tarptautinė bendruomenė turi panaudoti savo įtaką, kad  Hamas nedelsiant grąžintų kareivį.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pareiškė: “JAV  griežčiausiai smerkia pagrobimo ataką, kai buvo nužudyti du Izraelio kariai ir vienas akivaizdžiai pagrobtas. Tai – didžiulis ugnies nutraukimo pažeidimas, dėl kurio buvo deramasi pastarąsias kelias dienas. Hamas privalo nedelsiant ir besąlygiškai išlaisvinti pagrobtą  Izraelio kareivį,  raginu turinčių įtaką Hamas-ui reikalauti išlaisvinimo. “

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pažadėjo, kad Hamas ir kitos teroristinės organizacijos Gazoje turės atsakyti už savo veiksmus.

Šiuo kritišku metu kviečiu jus imtis veiksmų ir aktyvinti politikus, veikti  diplomatiniais kanalais, raginti savo vyriausybes, tarptautines institucijas, kad padėtų,  nedelsiant išlaisvinti karį.

Prašome platinti šį pranešimą savo draugams, kaimynams ir vietos bendruomenei.

Ronaldas S.Lauderis,

Pasaulio Žydų kongreso Prezidentas