Prancūzijos Žydų bendruomenėse paskelbta aukščiausia saugumo parengtis

Prancūzijos Žydų bendruomenėse paskelbta aukščiausia saugumo parengtis

Rogeris Cukiermanas, CRIF – visas žydų institucijas Prancūzijoje jungiančios organizacijos prezidentas, penktadienio naktį, po Paryžiuje įvykdytų teroristinių išpuolių, nusinešusių 127 gyvybes ir palikusių 352 sužeistus, pranešė, kad jis dar neturi žinių apie žydų aukas. Prancūzijos Žydų bendruomenėse paskelbta aukščiausia saugumo parengtis.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as pareiškė, kad už atakas Paryžiuje atsakinga Islamo valstybė, rašo BBC. Jis sakė, kad savižudžių sprogdintojų išpuoliai, buvo „organizuojami ir planuojami iš išorės“. F. Hollande’as paskelbė trijų dienų gedulą. AFP praneša, kad „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už teroro išpuolių virtinę Paryžiuje. Du Prancūzijos policijos pareigūnai patikino, kad apieškojus vieno susisprogdinusio šalia Prancūzijos nacionalinio stadiono savižudžio kūną rastas Sirijos pasas. Apie tai praneša theguardian.com Paskelbtas patikslintas aukų skaičių – 127.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world/isis-prisieme-atsakomybe-uz-teroristinius-ispuolius-pas-savizudi-rastas-sirijos-piliecio-pasas.d?id=69572104

Daugiau informacijos forward.com

Nuotrauka: Pastatai visame pasaulyje įsižiebė Prancūzijos vėliavos spalvomis-One World Trade Center, Niujorkas