„Tarp gėlių“: augalų paveikslai papuošė gimnazijos sienas

„Tarp gėlių“: augalų paveikslai papuošė gimnazijos sienas

Koks malonus sutapimas! Iš žiemos miego bundant gamtai atgijo ir renovuotos Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos interjeras – salono „Tarp gėlių“ komanda mokymo įstaigos sienas dekoravo gyvų augalų paveikslais.

„Dėkojame gimnazijos direktoriaus pavaduotojai ugdymui poniai Jelizavetai Lichtinšain už malonų bendradarbiavimą, o svarbiausia – už drąsų sumanymą gimnazijos interjere žydų tautos simbolines detales derinti su gyvų augalų paveikslais. Tikimės, kad jie gimnazijai suteikė papildomo jaukumo, juos teigiamai įvertino mokiniai, jų tėveliai, pedagogai, – atviravo salono atstovas ponas Aidas ir išdavė, – Buvo malonu matyti ir gera jausti, kad tautine dvasia alsuojančioje mokymo įstaigoje mokinių estetiniam lavinimui skiriamas ypatingas dėmesys. Gimnazistai skatinami gerbti tautos vertybes, pratinami būti arčiau gamtos“.  O ką apie projektą galvoja jo sumanytoja?

– Jelizaveta, iš kur kilo mintis gimnazijos sienas puošti augalų paveikslais? Kodėl ne dailininkų darbai ar paveikslų reprodukcijos?

Skaitykite daugiau