Lietuvos ir Izraelio ekspertų dvišalės konsultacijos

Šiandien, 2015 m. rugsėjo 1-ąją, Vilniuje prasideda Lietuvos ir Izraelio ekspertų dvišalės konsultacijos Rytų Europos partnerystės klausimais.

Du Izraelio valstybės pareigūnai, Yakov Livne – Izraelio Užsienio reikalų ministerijos Pirmojo Eurazijos Departamento direktorius ir Alona Simon – Izraelio Užsienio reikalų ministerijos Politikos planavimo departamento vyr. analitikė lankosi Vilniuje su dviejų dienų darbo vizitu.

Po susitikimo su prof. Vytautu Landsbergiu ir apskritojo stalo diskusijos Rytų Europos studijų centre, oficialus dvišalis dialogas su valstybės pareigūnais iš Rytų kaimynystės politikos departamento Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje įvyks rugsėjo 2-ąją dieną. Diena prasidės viceministro Andriaus Krivos sveikinimo žodžiu ir bus skirta galimų dvišalių iniciatyvų Rytų partnerystės regione aptarimui, taip pat bus diskutuojama apie dabartinę situaciją regione. Po konsultacijos Izraelio pareigūnai lankysis Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute ir susitiks su Žygimantu Pavilioniu, ambasadoriumi ypatingiems pavedimams Rytų Europoje.