Modernizmo maršrutai Tel Avive

Modernizmo maršrutai Tel Avive

LRT laida „Stop juosta”, kviečianti keliauti nuo Brno iki Tel Avivo, maršrutai lietuvių kalba, su angliškais subtitrais. 3 unikalūs vienos dienos maršrutai, kuriuos galės pakartoti kiekvienas. Populiariai apie Modernizmo architektūrą ir jos kūrėjus.

Sulaužyti visas taisykles ir suprasti kas tai yra modernizmas. Bauhauzo idėjų gimimas, pastatai „žudikai“ ar šventyklos modernizmui. Romos fašistinė architektūra, kubizmas Prahoje ar Pelių bunkeris Berlyne. Ir žinoma ir Tel Avivas – miestas dykumoje bei Kauno miražas Baltajame mieste.

Maršrutų herojai: Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky; Shimon Peres Taikos ir inovacijų centro vadovė Yona Bartal; Lietuvos diplomatas Eitan Israely ir jo žmona Valerik Ruth; architektė ir restauratorė Tamara Garon; architektūros istorikė Sharon Golan; centro Baltasis miestas vadovė Shira Benyemini; Tel Avivo bauhauzo cento vadovas Micha Gross; poetė ir vertėja iš hebrajų kalbos Sivan Beskin; skulptorius David Zundelović; architektūros istorikas iš Lenkijos Michał Pszczółkowski.

Kūrybinė komanda: režisierė Svetlana Gužauskienė; žurnalistė-redaktorė Jurgė Pridotkaitė; operatorius Rytis Titas; montažo režisierius Juozapas Tamošiūnas.

Projektas kuriamas dalinai finansuojant Lietuvos kultūros tarybai, Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai. Reprezentuojant „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“. Patronažą suteikė Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.