Izraelio prezidento kreipimasis į viso pasaulio žydus Irano grėsmės akivaizdoje

Izraelio prezidento kreipimasis į viso pasaulio žydus Irano grėsmės akivaizdoje

Iškilus naujo išpuolio prieš Izraelį grėsmei, prezidentas Herzogas siunčia žinia žydų bendruomenėms.

Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas kreipėsi į viso pasaulio žydų bendruomenes, pabrėždamas, kad Izraeliui ir visam regionui vis dar gresia neišvengiama Irano režimo ir jo palaikomų teroristų grėsmė.

Savo pranešime prezidentas Herzogas kalbėjo apie būtinybę Izraelio žmonėms būti atspariems,  puikų gynybos ir saugumo tarnybų darbą bei tvirto aljanso su Izraelio sąjungininkais, ypač Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, svarbą. Prezidentė sakė, kad Izraelio žmonės ir žydų bendruomenės dalijasi įtampa ir nerimu, susijusiu su šių dienų grėsmėmis, bei pažymėjo, kad Izraelio ir viso pasaulio žydų susirūpinimas bei rūpestis yra abipusiai ir gilūs.

Dalinamės I. Herzogo kalba: „Brangūs viso pasaulio žydai seserys ir broliai, Izraelio valstybei ir žydų tautai tai sunkios akimirkos. Šiomis dienomis minime 10-ies mėnesių nuo žiaurių spalio 7 d. žudynių sukaktį. Tai sutampa su kitu širdį veriančiu momentu – penktosiomis metiėnėmis Arielio Bibaso, mažo raudonplaukio berniuko iš Nir Ozo kibuco, kurį tą tamsią dieną „Hamas“ teroristai pagrobė iš namų, kartu su mama Shiri, tėvu Yardenu ir mažuoju broliuku Kfiru.

Tuo pat metu mūsų priešai, apnuodyti neapykantos, apakinti radikalizmo ir antisemitizmo, pažadėjo mus vėl pulti. Mes visi jaučiame šių akimirkų įtampą, nerimą ir pažeidžiamumą. Šie jausmai yra natūralūs. Bet, mano draugai, nedvejokite. Noriu aiškiai pasakyti, kad mes turime galimybę susiremti su savo priešais ir juos nugalėti.

Izraelio valstybė palaiminta daugybe išteklių, o svarbiausia – neįtikėtinais žmogiškaisiais resursais. Turime puikią ir labai motyvuotą kariuomenę, oro pajėgas, žvalgybos tarnybas ir kt. Turime pažangias oro gynybos sistemas. Mes turime stiprias ir ilgalaikes sąjungas, kurių partneriai yra įsipareigoję apsaugoti ne tik Izraelį, bet ir taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką, už kurią kovojame. E esame jiems labai dėkingi, ypač mūsų artimiausiai sąjungininkei ir draugei JAV, vadovaujančiai koalicijai, aktyviai ginančiai gyvybės ir laisvės vertybes.

Be to, mes turime dar vieną nepaprastai svarbų išteklį – išskirtinį mūsų žmonių atsparumą. Atsparumas, kurio šaknys slypi ilgus amžius mus siejusio gilaus ryšio ir bendro likimo jausme. Jis padėjo mums pakilti ir atsigauti net po baisiausių tragedijų, ir dabar mes juo remiamės“.