Shabbat Shalom!

Shabbat Shalom!

Baigėsi nereali savaitė, paženklinta Sukoto jausmingumo ir Simchat Tora džiaugsmo. Šia proga Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje viešėjo kantorius iš Berlyno Pestalozzi gatvės sinagogos Isidoro Abramowiczius.

Antradienio rytą svečias viešėjo Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje, kur moksleiviams vedė ypatingą muzikos pamoką, nuspalvintą Sukoto tradicijų, nuostabaus kantoriaus balso ir ukulėlės garsų

Kantorius Isidoro Abramowiczius su Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos moksleiviais / Organizatorių nuotr.

Vakarop Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės vidiniame kiemelyje, besiribojančiame su Beigelių krautuvėle ir Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejumi, stovinčioje tradicinėje palapinėje vyko šventinis ciklo „Back to the Future“ renginys. Jo metu susirinkęs gausus būrys svečių klausėsi su šeima – Rahel Goldman ir nepaprastu aksominiu balsu apdovanota dukra Cala Abramowizc – atvykusio kantoriaus Isidoro Abramočicziaus pasakojimų irbei dainų, skaitė Torą, dainavo, vaišinosi skaniais ir sveikais „Cvi Parko“ ir Rafaelio Gimelsteino gamintais valgiais bei gėrimais, mėgavosi šventišku jaukumu ir bendravimu.

Renginio plakate panaudotas žymaus litvakų dailininko Simono Karczmaro paveisklas / LŽB nuotr.,

Už renginio plakatą, kuriame panaudotas žymaus litvakų dailininko Siono Karczmaro paveikslas, dėkojame kūrėjo sūnui Natanui Karczmarui ir “Pasaka agency” bei Katya Kov (Berlynas).

Nuoširdus AČIŪ visiems prisidėjusiems ir buvusiems kartu.

Shabbat Shalom!

Daugiau savaitės įspūdžių – nuotraukų galerijoje.