LŽB pirmininkės Fainos Kukliansky jubiliejaus šventė

LŽB pirmininkės Fainos Kukliansky jubiliejaus šventė

Linkėdami šviesaus Šabato, dalinamės Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkės, advokatės Fainos Kukliansky gražaus jubiliejaus akimirkomis. Dėkojame visiems, buvusiems kartu – jūsų dėka gimtadienio popietė buvo nepaprastai šilta ir jaudinanti:

Vokietijos ambasada Vilniuje, JAV Ambasada Vilniuje, Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje,  Vyriausybė, Užsienio reikalų ministerija, Lietuvos Respublikos Seimas, Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Žydų bendruomenė „Vilnius – Lietuvos Jeruzalė”, Kauno žydų bendruomenė, Palangos žydų bendruomenė, Ukmergės rajono Žydų bendruomenė,  Švenčionių rajono žydų bendruomenė, Klaipėdos žydų bendruomenė, Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus, Northway medicinos centrai, Vilniaus rajono savivaldybė, „Bella Toscana“, Lietuvos sporto klubas „Makabi”, „Prabudimo orkestras”, Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija, Cvi parkas, Šiaulių krašto žydų bendruomenė.

Šventės akimirkos / Irmanto Gelūno nuotr.

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio sveikinimas

Gerbiamoji ponia Faina Kukliansky,

nuoširdžiai sveikinu Jus su iškiliu ir garbingu Jubiliejumi. Ši ypatinga proga – ne tik svarbus asmeninio gyvenimo etapas, bet ir puiki proga apžvelgti Jūsų ilgametį indėlį į Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės stiprinimą. Jūsų veikla per daugelį metų tapo neatsiejama Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės istorijos dalimi, o lyderystė reikšmingai prisidėjo prie šios bendruomenės stiprėjimo, tradicijų išsaugojimo ir tarptautinių ryšių kūrimo.

Žydų bendruomenė Lietuvoje turi gilias, ne vieną šimtmetį siekiančias šaknis. Lietuvos žydai ženkliai prisidėjo prie Lietuvos valstybės kūrimo, mūsų šalies kultūros, mokslo ir visuomeninio gyvenimo. Jūs esate viena iš tų asmenybių, kuri energingai siekia, kad šis palikimas būtų ne tik išsaugotas, bet ir toliau puoselėjimas. Puikiai suprasdama, kad Tautos stiprybė glūdi jos atmintyje ir gebėjime išsaugoti protėvių palikimą, savo veikla ryškiai prisidedate prie Lietuvos žydų kultūrinio ir istorinio palikimo išsaugojimo, prie Lietuvos vardo siejimo su pagarba tautinėms mažumoms ir istorijos paveldui.

Holokaustas – baisiausia Europos XX amžiaus tragedija, kurios kruvinos girnos malė didžiosios Lietuvos žydų dalies svajones, viltis ir likimus. Jūsų kasdienė veikla buvo ir yra svarbi mūsų bendrų pastangų saugoti atminimą apie šią tragediją ir skatinti visuomenės sąmoningumą šiuo klausimu dalis.

Jūsų rūpestis dėl Lietuvos žydų bendruomenės narių gerovės nusipelno didžiausios pagarbos ir tapo pavyzdžiu mums visiems. Įgyvendinami socialiniai projektai ne tik padeda tiems, kuriems reikia pagalbos, bet ir prisideda prie bendruomenės vienybės, artimo skirtingų kartų ryšio išlaikymo.

Šiandien minint ypatingą Jūsų sukaktį, linkiu sveikatos, stiprybės, įkvėpimo tęsti svarbų ir prasmingą darbą. Tegul Jus lydi artimųjų meilė, bendruomenės palaikymas ir visuomenės pagarba. Esu tikras, kad Jūsų veikla ir toliau kurs tiltus tarp skirtingų tautų ir kultūrų, skatins supratimą ir vienybę mūsų šalyje ir už jos ribų.

Nuoširdžiai,

Gabrielius Landsbergis

Šventės akimirkos / Irmanto Gelūno nuotr.

Profesoriaus Vlado Algirdo Bumelio sveikinimas

Gerbiama Faina,

Nuoširdžiai sveikinu Jus garbingo jubiliejaus proga!

Lai ši gimimo diena primena, kiek daug gražių bei prasmingų dalykų nuveikėte bei patyrėte turtingoje gyvenimo kelionėje, kiek daug aplink sekančių bei mylinčių žmonių ir bendraminčių turite.

Te įkvepia metų kaita ir toliau džiaugtis kiekviena prabėgančia diena.

Pagarbiai,
Profesorius Vladas Algirdas Bumelis

2024 m., Vilnius

Šventės akimirkos – Irmanto Gelūno nuotraukų galerijoje.