Koncertas „Ąžuolai šlama gyvenimą“

Koncertas „Ąžuolai šlama gyvenimą“

Projekto “Šalom, Akmene!” koncertas skirtas a.a. Grigorijui Kanovičiui atminti.

Koncertas rengiamas bendradarbiaujant su Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejumi. Dalyvauja Akmenės ir Joniškio rajonų meno mokyklų moksleiviai ir VDU Muzikos akademijos dainavimo katedros profesorių Sabinos Martinaitytės ir Audronės Eitmanavičiūtės studentai. Skambės dainos jidiš kalba, minėsime Grigorijų Kanovičių. Palaikysime Izraelį kare.
Koncerto režisierė – Daiva Kvaukienė, meno vadovas Michailas Bolšunas.
Data: gruodžio 3 d., sekmadienį.
Laikas: 15 val.
Vieta: Vilniaus Gaono žydų muziejus (Naugarduko g. 10, Vilnius).
Įėjimas nemokamas.
2023 metų projektą finansuoja Lietuvos Kultūros taryba, Akmenės rajono savivaldybė. Informacinis rėmėjas – radijo stotis “Mažeikių aidas”. Projektą vykdo mažoji bendrija “Pelėdiškių ąžuolas” (Diana ir Marijus Lopaičiai)
Projektas “Šalom, Akmene!” vykdomas jau penkerius metus. Projekte primenama apie greta lietuvių gyvenusios ir klestėjusios žydų litvakų bendruomenės papročius, tradicijas, išskirtines asmenybes bei likimus. Projekte dalyvauja Akmenės krašto moksleiviai kartu su savo sričių profesionalais. Nuo 2019 metų pastatyti ir įvairiuose miestuose parodyti 5 edukaciniai koncertai: “Štetlo garsai”, “Šabato vakarą”, “Purim linksmybės”, “Apie ją ir apie mus” (skirtas Nechamai Lifšicaitei) ir paskutinysis – “Ąžuolai šlama gyvenimą”. Projekto koncertuose karu su moksleiviais dalyvavo Vitalijus Neugasimovas, Rafailas Karpis, Borisas Kirzneris, Michailas Bolšunas, Michailas Javičius bei kiti scenos profesionalai. Projektas įvertintas LR Tautinių mažumų departamento padėka, LR Seimo narių padėkos raštais, ne kartą rodytas LRT laidoje “Menora” o taip pat Šiaulių apskrities regioninės TV laidose.