Šeimyniškai jaukus chalų kepimas

Šeimyniškai jaukus chalų kepimas

Už lango dargana, o viduje – jaukumas, šypsenos ir viltis. Taip Izraeliui ir jo didvyriškai besilaikantiems žmonėms skirtu vakaru bendruomenėje pasitikome praėjusį Šabatą.

Moterys, merginos, mergaitės ir berniukai – daugiausia jaunos mamos su vaikais – linksmai klegėdami kepė Dovydo žvaigždės formos chalas, simbolizuojančias skydą ir apsaugą teroristų užpultai istorinei tėvynei.

Izraelio valstybės ir žmonių palaikymo vardan buvo kepamos Dovydo žvaigždės formos chalos / LŽB nuotr.

„Daugelio mūsų artimieji – vaikai, broliai, sesės, anūkai – šiuo metu kovoja Izraelyje. Nėra akimirkos, kad apie juos negalvotume. Nėra akimirkos, kad mūsų širdys neverktų dėl nelaisvėje laikomų pagrobtų įkaitų. Todėl, solidarizuodamiesi su jų artimaisiais, riešus pasipuošėme geltonomis juostelėmis“, – pasakojo vakaro organizatorė, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės programų direktorė Žana Skudovičienė.

Vakaro akimirkos / LŽB nuotr.

Buvo uždegtos žvakės, sukalbėtos maldos. Kol kepė pusšimtis chalų, susirinkusieji šoko izraelietiškus šokius. Po vakarienės moterys gurkšnojo vyną, mėgavosi skania kava ir bendravimu, kuris šiais nelengvais laikais reikalingas tarsi oras, o vaikai žaidė, šoko, piešė ir linksmai klegėjo.

Renginio organizatorė Ž. Skudovičienė dėkoja visiems nebūgusiems žvarbaus oro ir buvusiems kartu šeimyniškai jaukime vakare bei linki jaukaus ateinančio Šabato!

Shabbat Shalom!

Daugiau vakaro akimirkų – nuotraukų galerijoje.