#VilniusGhetto80: Kino vakaras ir diskusija žydiškojo Vilniaus tematika: dokumentinis filmas „Samuel Bak: Painter of Questions“

#VilniusGhetto80: Kino vakaras ir diskusija žydiškojo Vilniaus tematika: dokumentinis filmas „Samuel Bak: Painter of Questions“

Šį rugsėjį Lietuva ir pasaulis mini Vilniaus geto 80-ąsias sukilimo ir likvidavimo metines, kai 1943-aisiais jame kalėję paskutiniai keli tūkstančiai žydų buvo išvežti į koncentracijos stovyklas ir nužudyti. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kviečia pagerbti Vilniaus geto kalinių drąsą ir nepalaužtą valią nuo rugsėjo iki lapkričio vidurio vyksiančiuose minėjimo renginiuose.

Kino vakaras ir diskusija žydiškojo Vilniaus tematika: dokumentinis filmas „Samuel Bak: Painter of Questions“

Data: 2023-09-21   18:00

Vieta: Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus, Naugarduko 10, Vilnius.

Režisieriaus Christo Singerio 2003-aisiais sukurtame filme S. Bako kūryba ir gyvenimas tyrinėjami per vaikystėje patirtų išgyvenimų prizmę.

Dailininkas, grįžęs į gimtąjį Vilnių, vaikšto buvusio Vilniaus geto gatvėmis, aplanko Panerių mišką, kuriame buvo nužudyti jo tėvas ir seneliai.

Filmas rodomas anglų kalba be subtitrų.

Diskusijoje prieš filmą dalyvauja menotyrininkė Ieva Šadzevičienė, poetė Indrė Valantinaitė. Moderuoja rašytoja, VGŽIM kultūros programų koordinatorė Aneta Anra.