Paskelbta Josepho Achrono festivalio programa

Rugsėjį žymaus litvako, smuikininko ir kompozitoriaus įkvėptas festivalis į Lietuvą atveža aukščiausio lygio muzikos atlikėjus.

Antrasis tarptautinis Josepho Achrono vardo muzikos festivalis tampa kasmetine gražia tradicija ir maloniai stebina klausytojus koncertų gausa bei jų žanrų įvairove. Gimusio Lazdijuose, žymaus litvako smuikininko ir kompozitoriaus Josepho Achrono asmenybė įkvepia ir nuspalvina viso festivalio programą bei primena klausytojams apie litvakų kultūrinio palikimo svarbą.

Šių metų festivalis džiugins publiką aštuoniomis unikaliomis programomis, pradedant didingu Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertu ir baigiant charizmatiška klezmerių grupe iš Vienos. Festivalio branduolys – klasikos „aukso fondo” bei žydų kilmės kompozitorių muzikos programos, atsiskleidžiančios vienų ryškiausių Europos šalių atlikėjų interpretacijose.

„Nuoširdžiai džiaugiamės, kad Josepho Achrono asmenybė ryškėja Lietuvos muzikos kontekste ir dar labai jaunas festivalis geba pasikviesti tokius ypatingus svečius ir didelius kolektyvus! Nekantriai laukiame susitikimo su klausytojais ir tikime, kad kiekvienu koncertu kuriame kažką prasmingo, įsimintino ir gražaus!” – į festivalio koncertus Jus kviečia festivalio idėjos autoriai, įkūrėjai ir meno vadovai smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir violončelininkas Gleb Pyšniak bei festivalio įkvėpimo šaltinis bei varomoji jėga, direktorė Janina Ališauskienė. Iki prasmingų ir šiltų susitikimų!

Bilietus jau galima įsigyti www.ticketmarket.lt