Panevėžio žydų bendruomenės kelionė į Jūrmalą

Sveikatos apsaugos specialistai rašo, kad poilsis prie jūros gerina sveikatą, stiprina centrinę nervų sistemą, net mažina cholesterolio kiekį kraujuje ir kt. Panevėžio žydų bendruomenės pirmininkas Gennady Kofmanas vertina atostogų svarbą žmogaus organizmui, tad, prasidedant atostogų metui, bendruomenės nariams organizuoja kelių dienų atostogas pajūryje.

Kelionės akimirka / PŽB nuotr.

Pagal Geros valios fondo finansuojamą Panevėžio miesto žydų bendruomenės vystymo projektą, 2023 metų liepos 28 – 29 d.  bendruomenės narių grupė išsiruošė į pažintinę – poilsinę kelionę didžiausiame Latvijos kurorte Jūrmaloje.

Pakeliui  buvo poilsiautojai susipažino su Bauskės  miesto istorija, aplankė 20 km nuo Lietuvos sienos nutolusią Bauskės pilį. Senoji renesanso stiliaus pilis pradėta statyti 1443 m. ir baigta 1456 m. Išorinių jos sienų storis – 2,5 metro. 1976 m. pradėti pilies konservavimo ir atstatymo darbai.

Taip, grožėdamiesi gamta ir Latvijos miesteliais, kilometras po kilometro PŽB nariai pasiekė Baltijos jūrą ir smėlėtą bei ramią poilsio zoną – Boundary.

Pirmąją  dieną atostogautojus gaivino šiltas lietus, tad turėjo puikią progą aplankyti Jūrmalos centrą,  Kraštotyros  muziejų ir šventoves, o taip pat susipažinti  su žydų istorija.

Kelionės akimirka / PŽB nuotr.

Antroji diena buvo saulėta ir šilta – tikras smagumėlis maudytis, sportuoti ar  vaikščioti sveikatingumo takais pušų apsuptyje. Pasirinkimas – laisvas.

Bendri pusryčiai, pietūs ir vakarienė kėlė gerą nuotaiką. Vakare vyrai statė dvi palapines.

Antrosios dienos vakare, apie 18. 00 val., poilsiautojai pasuko link Lietuvos. Pakeliui į Panevėžį aplankė  Holokausto aukų atminimo vietas.

Grįžo sveiki, saulės, vėjo ir jūros bangų pamaloninti.

Kelionės akimirka / PŽB nuotr.