Prezidentas įvertino Rakučio pasisakymus Holokausto tema: tai apmaudus nesusipratimas

Prezidentas įvertino Rakučio pasisakymus Holokausto tema: tai apmaudus nesusipratimas

G. Jaruševičiūtė, ELTA 2021.01.29

Prezidentas Gitanas Nausėda neigiamai įvertino Seimo nario konservatoriaus Valdo Rakučio skandalingus pasisakymus Holokausto tema. Šalies vadovas apgailestauja, kad iš didelę politinę atsakomybę turinčių žmonių kartais pasigirsta tokie Holokausto aukų artimuosius skaudinantys pareiškimai.

„Iš tikrųjų apmaudus nesusipratimas, kuris pasigirdo tikrai tokią atmintiną dieną, kuomet visi dar kartą nusilenkėme ir atmintimi liekame prie aukų, kurias patyrė žydų tauta per Antrąjį pasaulinį karą. Ir gaila, kad iš pakankamai kompetentingų žmonių ir didelę politinę atsakomybę turinčių žmonių kartais girdime tokius pasvarstymus, kurie dar labiau skaudina aukų artimuosius, skaudina mūsų partnerius“, – prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

Šalies vadovas viliasi, kad po V. Rakučio pareiškimų bus padarytos atitinkamos išvados.

„Tikiuosi, kad iš to bus padarytos išvados, kad šio žmogaus, konkrečiai pono V. Rakučio, nuomonė jokiu būdu nereiškia partijos, frakcijos arba Seimo nuomonės. Manau, kad buvo pateikta pakankamai komentarų, paneigimų iš partijos vadovo pusės, vis tik atsiprašome už šį nesusipratimą ir prašome – nedarykite iš to skubotų išvadų“, – sakė prezidentas.

Skaitykite visą pranešimą lrt.lt