Tūkstančiai Izraelio moksleivių pirmadienį, birželio 1d. išsiųsti į izoliaciją dėl koronaviruso

Tūkstančiai Izraelio moksleivių pirmadienį, birželio 1d. išsiųsti į izoliaciją dėl koronaviruso

Nuotraukoje – įėjimas į „Gimnaziją Rehavia“ Jeruzalėje 2020 m. Gegužės 31 d. („Olivier Fitoussi“)

Tūkstančiai Izraelio moksleivių buvo išsiųsti į izoliaciją pirmadienį po to, kai Jeruzalės, Haderos ir Berševos mokyklų darbuotojams ir moksleiviams buvo diagnozuotas koronavirusas. Izraelio žiniasklaida apie protrūkį pranešė: Haderos  vidurinės mokyklos moksleiviui buvo diagnozavus koronavirusą – 2180 moksleivių ir mokytojų buvo išsiųsti į izoliaciją. Po konsultacijų su savivaldybe, Švietimo ir sveikatos apsaugos ministerijomis bei mokytojais buvo nutarta laikinai uždaryti mokyklą.

Vartai į uždarytą ,,Paula Ben Gurion“ mokyklą Jeruzalėje.

Be to, Jeruzalės pradinės mokyklos moksleivio tyrimas buvo teigiamas, rašo dienraštis „Haaretz“. Mokykla jau šeštadienį paskelbė, kad ji nebus atidaryta, nes kyla susirūpinimas, kad nemaža dalis mokinių turi brolių ir seserų, lankančių „Gymnasia Rehavia“ vidurinę mokyklą, kuri laikoma protrūkio sostinėje epicentru. Diagnozuota 130 moksleivių ir personalo narių.

Remiantis oficialia informacija, dienos priežiūros įstaigose ir mokyklose vaikai jau yra įsitikinę, kad virusas yra teigiamas. Išpardavimas nedavė laiko toms diagnozėms nustatyti. Laikinai einantis Sveikatos apsaugos ministerijos generalinio direktoriaus pareigas, Moshe Bar Siman-Tov sakė, kad sekmadienį staigiai išaugus viruso atvejų skaičiui galima įžvelgti platesnę tendenciją, nebūtinai tik mokyklose.