„Beigelių krautuvėlės“ penktadienio Chala
RECEPTAS
1 kg miltų (persijokite)
2 kiaušiniai
1/3 stiklinės aliejaus
30 gr mielių
1,2 stiklinės vandens
1 šaukštelis druskos
2-3 šaukštai cukraus
Mieles ir cukrų įmaišykite į kelis šaukštus šilto vandens, palaukite kol pakils.
Į kalną miltų įmuškite kiaušinius, pilkite mieles, vandenį, aliejų, priedus – viską gerai suminkykite, kol masė nebelips prie dubens kraštų, jei reikia – pridėkite dar miltų.
Sudėkite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir šiltai palikite, kad pakiltų.
Po 30-40 min. ją šiek tiek paspaudykite, padalinkite į du gabalus, paskui iš jų suformuokite po 3 juostas ir supinkite į kasas. Paruoštus kepiniu dėkite į riebalais pateptą skardą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti valandai.
Kiaušinį suplakite , patepkite pynutes. Barstykite jas aguonomis arba sezamais. T
Taip pat galite atskiras juostas barstyti zatar prieskoniu ir kitais.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepkite apie 20-25 min. kol gražiai paruduos.
Šabato eiga ir maldos anglų ir hebrajų kalbomis: https://bit.ly/2QutF5s
#Šabasnamuose #KeepingItTogether #GeroŠabato #PenktadienioChala #Žydųkultūrosmetai