Izraelio kariuomenė kovoja su raketomis iš Gazos ruožo

Izraelio kariuomenė kovoja su raketomis iš Gazos ruožo

Izraelio kariuomenė smogia Gazos taikiniams po to, kai teroristai iš Palestinos pradėjo bombarduoti Izraelį, į šią šalį paleista jau per 150 raketų.

Ką tik paskelbta, kad Izraelio kariuomenė pradeda naujas atakas prieš islamo džihado taikinius Gazoje.

Kariuomenės vadas praneša, kad pradėtos naujos oro atakos prieš Palestinos islamo džihado įrenginius, nes teroristų grupuotė ir toliau apšaudo raketomis ir minosvaidžiais pietų Izraelį.

Tel Avivo pietuose esančios mokyklos nedirba; Izraelio centre gyventojai gali eiti į darbą, jei yra netoli slėptuvių, kur galima saugiai pasislėti nuo bombardavimo.

Raketų salvė buvo paleista po anksti ryte izraeliečių surengto smūgio Gazos Ruože, per kurį žuvo „Islamo džihado“ vienas iš vadų – 42 metų Baha Abu al Ata. pranešta, kad taip pat žuvo B. A. al Atos žmona. Izraelis kaltino B. A. al Atą dėl neseniai surengtų raketų atakų ir nurodė, kad šis kovotojų vadeiva planavo naujus smūgius.

„Esame pasirengę kelių dienų kovoms su oro gynybos skydu, įskaitant ir Izraelio centre“, – antradienio rytą žurnalistams sakė šalies kariuomenės atstovas spaudai Hidai Zilbermanas.

The Times Of Israel

skaityti plačiau