Žydų pavasaris, globalus socialinis fenomenas, nereali patirtis – tai tik keli raktiniai žodžiai apibūdinantys The Shabbos Project.
Pernai vieną šabatą kartu organizavo 6000 savanorių, 95 šalyse, 1152 miestuose, kalbėjo 10 kalbų, 8000 moterų chalas kepė Buenos Aires, 5 kvartalai Los Andžele buvo uždaryti chalų kepimo stalams išstatyti, 10000 susirinko į Havdalą koncertą Melburne, šventė sugeneravo 61884223 skaitmeninius atvaizdus Interneto erdvėje.
Tapkite šio stebuklo dalimi, organizuokite Šabato vakarienę savo namuose, džiaukitės Havdala muzika.
Kviečiame kartu kepti chalas ir kartu su Lietuvos žydų (litvakų) bendruomene ruoštis šiam nuostabiam vakarui. Spalio 26 d. nuo 18.00 val. Registracija:>> goo.gl/Pi5X7k
Dalinamės Beigelių krautuvėlės penktadienio chalos receptais:
Klasikinė chala
Išeina: 2 chalos po 300 gr ir 1 mini arba viena šeimyninė
Vanduo – 150-200 ml
Mielės – 15-20 gr.
Miltai – 0,5 kg
Aliejus – 50 ml
Cukrus – 40 gr
Kiaušinis – 1-2
Druska – pusė šaukštelio
Veganiška chala
Išeina: 2 chalos po 300 gr ir 1 mini arba viena šeimyninė
Vanduo – 150-200 ml
Mielės – 15-20 gr.
Miltai – 0,5 kg
Aliejus – 50 ml
Cukrus – 40 gr
Bananas – 1
Druska – pusė šaukštelio
Rudeninė chala su moliūgu
Išeina: 2 chalos po 300 gr ir 1 mini arba viena šeimyninė
Orkaitėje kepto moliūgo tyrė – 200 ml
Vanduo – 150-200 ml
Mielės – 15-20 gr.
Miltai – 0,5 kg + 100 gr
Aliejus – 50 ml
Cukrus – 40 gr
Pusė šaukštelio druskos, cinamonas, muskato riešutas