Beigelių krautuvėlėje prasidėjus prekybai Maca ir Macos miltais norime pristatyti tradicinius žydiškus patiekalus iš šių produktų.
Maca brei – tai paprastas žydų aškenazių patiekalas, kurio pavadinimas jidiš kalba reiškia – kepta maca. Patieklas tiekiamas Pesach šventės pusryčiams.
Jums reikės:
2 puodeliai verdančio vandens
5 kiaušiniai
6 vnt. Macos palotėliai
½ arbatinio šaukštelį druskos
Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
1 svogūnas
1-2 skiltelės česnako
1 puodelis virtų špinatų lapų
Aliejus kepimui
Paruošimas:
Macą užpilkite verdančiu vandeniu, pamirkykite ir gerai išspauskite. Didelėje keptuvėje įkaitinkit aliejų, pridėkite susmulkintų svogūnų, kepkite iki kol švelniai paruduos, tada pridėkit pjaustytų česnakų ir vėliau pjaustytų špinatų, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir leiskite šiek tiek drėgmei išgaruoti.
Dubenyje suplakite kiaušinius, galite naudoti mikserį. Sudėkite išmirkusius, susmulkintus macos paplotėlius ir svogūnų-špinatų masę
Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose kepkite masės blynelius. Pakepinkit, kol švelniai paruduos iš abiejų pusių.
Špinatus gali pakeisti ir kitos daržovės, pavyzdžiui brokoliai. Patiekite kartu su padažu.
Skanaus!