Skubėkime daryti gera

logo-telsiu-zinios

Praėjusi savaitė buvo ypatinga žydams. Rugsėjo 23-iąją minima Lietuvos žydų genocido diena. Ta proga Žemaitijos psichinę negalią turinčių žmonių klubo „Telšių atjauta“ pirmininkas Kazimieras Mitkus bei klubo nariai vykdė kilnų darbą – sutvarkė Telšių žydų kapines.

Pasak K. Mitkaus, klubas vykdo žmonių užimtumą, kuris, beje, yra nestandartinis. Stengiamasi, kad jis būtų prasmingas ne tik bendruomenei, bet ir gyventojams.

„Vienas iš mūsų puoselėjamų ir tvarkomų padalinių – tai Telšių žydų kapinės. Praėjusi savaitė buvo ypatinga, tad nieko nelaukdami ėmėmės iniciatyvos ir sutvarkėme kapines. Tikėdamiesi, jog ši vieta ypatingą savaitę gali sulaukti svečių“, – kalbėjo klubo pirmininkas.

Įdomiausia, jog klubo nariai, vykdydami tvarkymo darbus kapinėse, sutiko du žydus, atvykusius iš Izraelio. Svečius ypač nustebino ir nudžiugino žinia, jog klubo nariai neatlygintinai imasi tokių gražių iniciatyvų – tvarkymo darbų. Kaip vėliau paaiškėjo pokalbio metu, vienas iš svečių – buvęs telšiškis, 21-erių metų išvykęs gyventi į Izraelį. Džiugu, jog svečias su telšiškiais galėjo bendrauti ne tik lietuviškai – jis nepamiršo ir žemaičių tarmės.

Tad K. Mitkus drąsina žmones nenustoti daryti gera, kad ir kaip kartais tai gali atrodyti naivu ir nepraktiška: „Kiekvieno žmogaus gyvenimo devizas turėtų būti: stenkimės pagal galimybes daryti tai, ko norėtume iš kitų, ir tik laiko klausimas, kada ateis atsidėkojimas. Vadovaukimės samariečių devizu: „Skubėkime daryti gera!“

 

Aurelija SERVIENĖ „Telšių ŽINIOS“

  • skubekime-daryti-gera-str