Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės užuojauta

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės užuojauta

Trečiadienis, rugsėjo 28 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nuoširdžią užuojautą Izraelio Prezidentui Reuvenui Rivlinui ir visiems šios šalies žmonėms dėl buvusio Izraelio vadovo, Nobelio Taikos premijos laureato Shimono Pereso netekties.

„Vienas iš Izraelio Valstybės kūrėjų Prezidentas Shimonas Peresas buvo išmintingas, savo šalies ir jos piliečių klausimais gyvenantis politikas, šiuolaikiškas, žmonėms artimas ir juos telkiantis lyderis. Shimonas Peresas iki paskutinių gyvenimo dienų neapleido pareigos savo politine, viešąja ir švietėjiška veikla siekti dialogo, sutarimo ir taikos tarp Izraelio ir jo kaimynų, žydų, arabų ir visų regiono žmonių. Už tai Prezidentas užsitarnavo neprilygstamą pagarbą ir atminimą visame pasaulyje. Prašau priimti nuoširdžią mano ir visos Lietuvos žmonių užuojautą gerbiamo Shimono Pereso šeimai, artimiesiems ir visai Jūsų šaliai“, – rašoma Prezidentės užuojautos laiške.

Pasak šalies vadovės, ilgus metus savo šaliai su didžiuliu rūpesčiu ir atsakomybe tarnavęs Prezidentas Shimonas Peresas Izraelio žmonių atmintyje išliks kaip ypač gerbiamas ir mylimas vadovas, labai prisidėjęs prie modernaus šių dienų Izraelio susiformavimo.

Lietuvos vadovė taip pat šiltai prisiminė savo susitikimus ir pokalbius su Prezidentu Shimonu Peresu Izraelyje bei Vilniuje, visai netoli jo gimtinės.

Prezidentės spaudos tarnyba