Didžiulis kukulis plūduriuoja vištienos sultinyje. Bet iš ko jis pagamintas? Kiaulienos? Nieku gyvu. Žydai jos nevalgo. Vištienos? Jos skonio taip pat neįmanoma atpažinti. Tai ilgokai liks mįsle. Bent jau tol, kol į Chaimo Frenkelio vilą Šiauliuose atlydėjęs gidas nepadės jos įminti. „Košerinio maisto paslaptys“ – viena tų edukacinių programų, kurios turistus į šią vilą traukia lyg medus – muses. Suaugusiajam – 10, moksleiviui – 9 eurai. Štai už tokią kainą galima ne tik skaniai pavalgyti viloje, bet ir sužinoti, kodėl – mūsų akimis – tokį keistą maistą tūkstantmečiais valgė ir tebevalgo žydai. “Dirbu seniai. Bet per visą savo darbo patirtį tik vieną kartą tokią edukacinę programą buvo užsisakę žydai. Ir tai suprantama. Juk neįmanoma žydų nustebinti tuo, ką jie ir taip dažnai valgo. O štai lietuvius nustebinti pavyksta“, – patikino gidas. Košerinis maistas. Koks jis?