Pasaulio šalių žydų bendruomenių lyderiai 2016 kovo 15-17 renkasi Argentinoje aptarti teroro išpuolių

world-jewish-congressNIUJORKAS / Buenos Airės – daugiau nei  400 žydų bendruomenių lyderių iš viso pasaulio renkasi šiandien į Buenos Airės, kur prasideda Pasaulio žydų kongreso (WJC) plenarinė asamblėja, WJC organizacijos aukščiausias sprendimus priimantis organas. Argentinos prezidentas Mauricio Macri atidarys asamblėją kovas 15d. Joje taip pat dalyvauja Paragvajaus prezidentas Horacio Cartes, jis bus apdovanotas Lotynų Amerikos žydų kongreso “Shalom” premija už paramą Izraeliui.

Dalyvauti plenarinėje asamblėjoje pakviesta ir Lietuvos žydų (litvakų) benruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Pasaulio žydų kongreso prezidentas Ronaldas S. Lauderis  asamblėjos išvakarėse pasakė: “Tai galbūt bus didžiausias tarptautinis žydų lyderių susitikimas Lotynų Amerikoje, vykęs pastaraisiais dešimtmečiais. Mes tikimės vaisingų diskusijų ir solidarumo su Argentinos žydų bendruomene, kuri yra didžiausia ir  energingiausia visoje Lotynų Amerikoje. Mes aiškiai pareiškiame, kad mums nepriimtina, jog šiandien, praėjus daugiau nei dvidešimčiai  metų po žiaurių teroro išpuolių prieš Izraelio ambasadą Buenos Airėse ir AMIA žydų centrą, teisingumas dar neįvykdytas, dar ne viskas padaryta. Mes sveikiname prezidento Macrì sprendimą atšaukti tarpusavio supratimo memorandumą su Iranu dėl AMIA sprogdinimo ir tikimės, kad jis dirbs uoliai, užtikrindamas, kad kaltininkai būtų patraukti atsakomybėn. ”

Specialioje plenarinėje asamblėjoje Pasaulio žydų kongreso prezidentas Ronaldas S. Lauderis  ir Pasaulio žydų kongreso CEO Robert Singeris pateiks darbų ataskaitą. Tikimasi diskusijos dėl  verslo rezoliucijų ir dėl boikoto bei sankcijų prieš Izraelį.