Izraelio ambasadorius giria Kauno valdžios dėmesį žydų paveldui

Izraelio ambasadorius giria Kauno valdžios dėmesį žydų paveldui

Praėjusią savaitę Kaune lankėsi Izraelio ambasadorius Amir Maimon. Jis susitiko su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu bei kitais miesto savivaldos atstovais. Susitikime ambasadoriaus pakviestas, dalyvavo ir Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas.
Ambasadorius pabrėžė, jog su Kaunu aktyviai bendradarbiaujama kultūros ir verslo srityse. Maisto sektoriuje dirbantys kauniečių verslininkai balandžio mėnesio pradžioje Vilniuje kviečiami susitikti su investuotojais iš Izraelio, o Kauno miesto meras kviečiamas į Europos miesto merų susitikimą Jeruzalėje.


Susitikimo metu buvo aptarta nemažai klausimų, susijusių su žydų paveldo, kultūros, atminimo išsaugojimu bei puoselėjimu: kalbėta apie Kauno tvirtovės VII forto teritorijoje esančios II-ojo pasaulinio karo metais nužudytų žydų kapavietės sutvarkymą; Žydų karių sąjungai skirtos atminimo lentos atidengimą, Radvilėnų kapinių tvarkymo darbus. A. Maimon palietė ir Izraelio studentų gyvenimo bei studijų Lietuvoje situaciją ir problemas. Ambasadorius džiaugėsi šiltu ir aktyviu bendravimu su miesto žydų bendruomene bei Kauno valdžios dėmesiu žydų paveldo bei amžinojo poilsio vietoms. Vienas svarbiausių ambasadoriaus vizito tikslų buvo pasiūlymas eksponuoti Kaune Izraelio ambasados globojamą foto parodą “Popiežiaus Pranciškaus viešnagė Izraelyje 2014 m.”, šis pasiūlymas sulaukė visų susidomėjimo ir pritarimo, iš karto buvo aptarti ir organizaciniai klausimai.
Susitikime ambasadorius pažėrė komplimentų Kaunui, Kauno muzikiniam teatrui bei garsiąjai Kauno spurginei, kurioje, jo manymu, verdamos pačios geriausios spurgos Lietuvoje.

  • KM
  • KM1
  • KM2