Izraelis vertina Lietuvos sveikatos apsaugos srities pasiekimus

Izraelis vertina Lietuvos sveikatos apsaugos srities pasiekimus

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė su nepaprastuoju ir įgaliotoju  Izraelio valstybės ambasadoriumi Lietuvoje J. E. Amiru Maimonu aptarė bendradarbiavimo galimybes sveikatos apsaugos srityje. Pasak ministrės, Izraelio specialistai vertina Lietuvos medicinos pasiekimus bei rodo norą ir toliau tęsti įvairiapusį bendradarbiavimą abiejų valstybių žmonių gerovei užtikrinti.

Šalys susitikimo metu aptarė Izraelio ir Lietuvos tarptautinį bendradarbiavimą ekstremaliųjų sveikatai situacijų valdymo srityje, ypatingai epidemijų metu. Izraelio pusė išreiškė norą keistis patirtimi kuriant ir plėtojant nacionalines ekstremaliųjų situacijų valdymo sistemas, koordinuojant nacionalinių sveikatos sistemų įstaigų pasirengimą ir veiklą ekstremaliųjų situacijų atvejais.

Susitikimo metu buvo tartasi ir dėl Izraelio bei Lietuvos asociacijų „Raudonos nosys. Gydytojai klounai“ bendradarbiavimo bei dalinimosi gerąja patirtimi. Gydytojai klounai tiek Lietuvoje, tiek Izraelyje reguliariai lanko sergančius vaikus ligoninėse, teikdami emocinę paramą vaikams ir juos slaugantiems artimiesiems. Sveikatos apsaugos ministrės teigimu, viena iš svarbiausių susitikimo su Izraelio ambasadoriumi temų – medicinos studentų mokymasis ir praktika abiejų šalių aukštosiose mokyklose bei asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

„Kalbėjome apie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto absolventų susitikimą, kurių daugelis dabar jau žymūs Izraelio medikai. Pavyzdžiui, vien šiuo metu Kaune studijuoja apie 90 Izraelio studentų, Vilniuje – 8. Lietuvos aukštosioms mokykloms puikiai sekasi pritraukti daugiau jaunuolių iš Izraelio studijuoti Lietuvoje bei plėsti bendradarbiavimą su Izraelio mokslo įstaigomis. Lietuvos rezidentai taip pat naudojasi puikiomis galimybėmis – pavyzdžiui, atlieka praktiką Sorokos 1000 lovų ligoninėje Ber Ševoje, kurioje itin stiprios anesteziologijos, akušerijos ir ginekologijos, vaikų ligų sritys. Sieksime, kad galimybės mūsų rezidentams tik didėtų, nes įvairiapusė patirtis užtikrina saugių ir kokybiškų paslaugų teikimą ateityje“, – sakė ministrė R. Šalaševičiūtė.