Darbo grupė žydų bendruomenių reikalams pradės dirbti sausį

Darbo grupė žydų bendruomenių reikalams pradės dirbti sausį

Vyriausybės tarpinstitucinė komisija, kuri spręs žydų bendruomenėms aktualius klausimus, turėtų būti įsteigta šių metų sausį, sako Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

„Galų gale suformavome visą komisijos sudėtį, kol kas dar neturėjome susitikimo – derinome kandidatūras. Joje yra daug garbingų mūsų partnerių iš žydų bendruomenės pusės, net pasauliniu mastu. Sausio mėnesį, aš manau, pradėsime veikti“, – BNS tvirtino A. Mačiulis. Jis bus šios komisijos vadovas.

Vyriausybės kanceliarija BNS nurodė, kad Lietuvos žydų bendruomenė yra informavusi, kokie klausimai komisijoje turėtų būti sprendžiami – atsižvelgiant į tai, į komisiją bus deleguojami užsienio reikalų, vidaus reikalų, kultūros, švietimo ir mokslo bei teisingumo viceministrai, Kultūros paveldo departamento, Savivaldybių asociacijos atstovai. Taip pat komisijos sudėtyje bus ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio žydų bendruomenių atstovai, joje bus nagrinėjami istorinio ir kultūrinio žydų paveldo, holokausto ir jo įamžinimo, tolerancijos, švietimo klausimai.

Skaitykite LRT.lt