Izraelis ir Gazos Ruožo kovotojai atnaujino kautynes

Izraelis ir Gazos Ruožo kovotojai atnaujino kautynes

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Izraelis šeštadienį surengė daugiau negu 20 aviacijos reidų Gazos Ruože, o palestiniečių kovotojai paleido kelias raketas į žydų valstybės teritoriją, antrąją dieną tęsiantis smurtui po to, kai žlugo Egipto vadovaujamos pastangos pratęsti paliaubas, anksčiau šią savaitę trims paroms sustabdžiusias mėnesį trukusį karą.

Izraelio kariškiai nurodė, kad nuo vidurnakčio buvo atakuota daugiau negu 20 vietų pajūrio anklave, kontroliuojamame islamistų judėjimo „Hamas“, tačiau nepateikė daugiau informacijos apie tuos taikinius.

Įvykių liudininkai palestiniečiai ir pareigūnai sakė, kad per naktinius antskrydžius buvo sugriautos dvi mečetės ir subombarduoti trys namai. Be to, naikintuvai taip pat apšaudė iš kulkosvaidžių atviras teritorijas.

Gazos Ruožo kovotojai šeštadienį paleido keturias raketas į Izraelio pietinius miestus, kuriuose buvo paskelbtas oro pavojus, tačiau tos atakos nepadarė žalos, o žmonės irgi nenukentėjo, sakė viena kariuomenės atstovė.

Smurtas taip pat atsinaujino Izraelio okupuotame Vakarų Krante, kurį kontroliuoja palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso judėjimas „Fatah“. Toje teritorijoje 22 metų palestinietis mirė po to, kai buvo pašautas į krūtinę per konfrontaciją su izraeliečiais kariais Hebrono mieste, nurodė medicinos pareigūnai.

Skaitykite lrytas.lt