Užuojauta

shtein

Lietuvos žydų (litvakų)  bendruomenė su liūdesiu praneša apie Boriso Šteino, Šiaulių regioninės žydų bendruomenės pirmininko mirtį.

Eidamas 82-uosius metus, B.Šteinas mirė ligoninėje rugpjūčio 1d. po sunkios ligos. Jis nesulaukė šiemet rugsėjį rengiamo Šiaulių geto sunaikinimo 70-ųjų paminėjimo, kuriam intensyviai ruošėsi. Šiaulių žydų bendruomenės pirmininkas Borisas Šteinas visą gyvenimą praleido Šiauliuose, jis gimė Dvaro gatvėje , toje pat gatvėje lankė žydų pradinę mokyklą, o pradėjęs savo darbinę veiklą, keturiasdešimt metų išdirbo Dvaro gatvėje.

Velionis buvo tikras šiaulietis, jis dažnai kartodavo, kad labai myli savo gimtąjį miestą ir negaili jėgų, dirbdamas jo gerovei. Miesto vadovai B.Šteinui ne kartą dėkojo už supratingumą ir geranoriškumą, sprendžiant žydų bendruomenės problemas.Šiauliai nuo 18 amž. pabaigos buvo žydų miestas, iš trijų tūkstančių Šiaulių miesto gyventojų 88 procentai buvo žydai, prieš Antrąjį Pasaulinį karą iš 30 tūkstančių miestiečių – 27 procentai žydai, kūrę miesto ekonomiką: turtingi fabrikantai, pirkliai, namų savininkai, amatininkai, gydytojai, mokytojai, ir kampininkai, samdiniai. B.Šteinas labai brangino Šiaulių žydišką  istoriją, nes Holokausto metu buvo nužudyti beveik visi žydai, jų atminimo paminėjimui B.Šteinas skyrė daug jėgų ir labai gaila, kad jo nesulaukė.

    Nuoširdžią užuojautą reiškiame Boriso Šteino  visiems artimiesiems.

Užuojautos:

Lietuvos žydų bendruomenės Pirmininkei

P-iai Fainai Kukliansky

 

Gerbiama Pirmininke,

 

Reiškiame nuoširdžią užuojautą netekus iškilaus Lietuvos žydų bendruomenės nario – Šiaulių regioninės žydų bendruomenės pirmininko Boriso Šteino.

 

Tikimės ir toliau palaikyti puikiai susiklosčiusius glaudžius ryšius su Jumis ir Lietuvos žydų bendruomene.

 

Pagarbiai,

Rolandas Kriščiūnas

Užsienio reikalų viceministras