LŽB Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės šachmatų ir šaškių turnyras vasario 22d.

LŽB Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės Socialinis centras ir Lietuvos sporto klubas „MAKABI“ vasario 22 d., šeštadienį nuo 11 val. pakvietė į šachmatų ir šaškių turnyrą, skirtą Miuncheno 1972m. olimpinių žaidynių  Izraelio sportininkams, tapusiems terorizmo aukomis, atminti ir Lietuvos sporto klubo „Makabi“ 25-osioms atkūrimo metinėms pažymėti.

   Šachmatų turnyro sportinę dalį organizavo Richardas Fichmanas – Vilniaus šachmatų mokyklos vadovas ir Vilniaus šachmatų federacijos vice- prezidentas. Šaškių turnyro sportinę dalį organizavoa Grigorijus Leibovičius –  nusipelnęs Lietuvos treneris, šaškių sporto meistras, nacionalinės kategorijos teisėjas. ,,Makabi’’ prezidentas Semionas Finkelšteinas, sveikindamas susirinkusius turnyro dalyvius ir linkėdamas visiems gero starto, trumpai priminė Lietuvos ,,Makabi’’ istoriją, dalyvavimą Europos ir pasaulio Makabiadose. Dar 1989m. prieš paskelbiant Lietuvos Nepriklausomybę, atkūrus klubo veiklą, 27 sportininkus ir 23 dalyvius pavyko nuvežti į Izraelio į Makabiadą. Tai buvo įsimintinas istorinis įvykis. Šiemet rugsėjo mėn. bus iškilmingai pažymimas Lietuvos sporto klubo ,,Makabi” 25-metis. Šioje Šventėje dalyvaus ir šachmatų turnyro dalyviai.

   Socialinio centro koordinatorė Žana Skudovičienė sako, kad jai svarbu sukviesti į LŽB renginius dalyvauti šeimomis, o tai įmanoma tik nedarbo dienomis. Bendruomenės senjorai pasiūlė Sočio olimpiados dienomis prisiminti ir pagerbti Miuncheno olimpiadoje 1972m. teroro aukomis tapusius Izraelio sportininkus. Todėl vasario 22 d. turnyras buvo skirtas dviem svarbiems įvykiams pažymėti.

   LŽB Šaškių ir šachmatų turnyrai yra populiarūs renginiai, kuriuose dalyvių amžius neribojamas, todėl pamatysi žaidžiančius paauglius ir aštuoniasdešimtmečius. Žaidžiama 6 valandas. Kadangi šis turnyras skirtas klubo sukakčiai paminėti, tai visi dalyviai gavo diplomus ir atminimo medalius, nugalėtojai – vertingus prizus. Dalyviams vaišes paruošė bendruomenės socialinio centro savanorės.

    Vasario 22 d. šachmatų turnyro nugalėtojai:

Pirmoji vieta – R. Burštein. Antroji vieta – B. Rosican. Trečioji vieta – F. Askenazi.

Šaškių turnyro nugalėtojas – M. Mendelson